Bölge : Kosta Rica -Brunca - Chirripó
Tadım Notları: Kurutulmuş meyveler ,incir ,karamel , fındık
Rakım:1200-1500
Hasat:Ekim- Şubat
Crop :23 / 24
SCAA:82.75
Çiftçi :Urena Rojas Ailesi
STOCK : 10 BAGS
Kosta Rica Chirripó Mountain Yöresel bir kahvedir.
Tavsiye :Yüksek verimlilik için çekirdek olarap alıp öğütünüz.Öğütülen kahvedeki tanecikli yapı hava ile temas ettiği için aroma kaybına uğrar ve bayatlar.
Valfli ve zipli paketlerimiz aroma kaybını önlemek için tasarlanmıştır.Çekirdek olarak aldığınız kahveyi öğüttüğünüzde yaymış olduğu koku içeceğiniz kahvenin değerini kat kat arttıracaktır.
Anı Yaşa !
CHIRRIPÓ DAĞ BÖLGESİ HAKKINDA
Bu kahve, Kosta Rika'nın güneyinde bulunan Brunca bölgesine bağlı Chirripó mikro bölgesinden gelmektedir. Bölge, İspanyolların gelişinden önce burada yaşayan yerel Brunca halkından adını almıştır. Kahve yetiştiriciliği bu bölgede 19. yüzyılın sonunda, Orta Vadi'deki kahve yetiştirme alanlarından göç eden ilk yerleşimcilerle başlamıştır. Ancak, II. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar bu bölge ulusal kahve ekonomisine dahil edilmemiştir.
Dağlar arasındaki vadiler, Chirripó, General ve Grande de Térraba nehirleri tarafından sulanan zengin volkanik topraklar, kahve yetiştiriciliği için ideal koşullar sağlamaktadır.
Kahve tarlaları, 600 ila 1700 metre rakımlarda yer alır. Bölgenin iklimi oldukça nemlidir; yıllık 3500 mm yağış, %85-100 oranında bağıl nem ve ortalama +22˚C sıcaklığa sahiptir.
Chirripó mikro bölgesi, iki dağ arasında yer almaktadır: Cerro de la Muerte (3491 m) ve Kosta Rika'nın en yüksek zirvesi olan Cerro Chirripó (3820 m). Bu dağlar arasındaki vadi, eşsiz bir mikro iklime sahiptir ve bu, kahve çekirdeğinin olağanüstü bir lezzete sahip olmasını sağlar. Günümüzde bu bölgede kahve yetiştiriciliği büyük bir yükseliştedir.
CAFÉ RIVENSE DEL CHIRRIPÓ
Bay Régulo Gerardo Ureña, babasından öğrendiği kahve işine 35 yılını adamıştır. 1990'ların başında ilk çiftliği olan La Guaca'yı satın almıştır. 2005 yılında, eşi Isabel ve dört oğluyla birlikte kendi mikro işleme tesisleri olan Café Rivense del Chirripó'yu kurmuştur.
Köylerindeki ilk kahve yetiştiricilerinden biri olan Ureña ailesi, özel kahve piyasasının değişen taleplerine uyum sağlamak için çiftliklerini sürekli geliştirmiştir. Çiftliklerini, farklı kahve türleri, rakımlar ve güneş ışığı seviyelerine göre daha küçük bölümlere ayırmışlardır. Bu sayede her yıl farklı özelliklerde kahve hasadı yapabilmektedirler.
Yenilikçilik ve kaliteye olan güçlü bağlılıkları, birçok ödül kazanmalarını sağlamıştır. Bunlar arasında prestijli Cup of Excellence ve Good Food Awards da bulunmaktadır. 2019 yılında, Brunca bölgesinden bir mikrolot, COE'de 5. sırayı alarak ilk 10'a giren ilk kahve olmuştur.
Garanti Kredi Kartı ile Ödeme