Region / Bölge : Etiyopya / SNNPR, Yirgacheffe -Zone: Idido, Aricha Valley
Cupping Notes / Tadım Notları: ÜZÜM ,NEKTARİN ,KARAMEL
Growing Altitude / Rakım: 2100-2300
Harvest Period / Hasat:EKİM -ŞUBAT
Tür : Heirloom, Kurume, Dega
Crop /Boyut: 2023 / 2024 / G1
SCAA:86,5
Tavsiye :Yüksek verimlilik için çekirdek olarap alıp öğütünüz.Öğütülen kahvedeki tanecikli yapı hava ile temas ettiği için aroma kaybına uğrar ve bayatlar.
Valfli ve zipli paketlerimiz aroma kaybını önlemek için tasarlanmıştır.Çekirdek olarak aldığınız kahveyi öğüttüğünüzde yaymış olduğu koku içeceğiniz kahvenin değerini kat kat arttıracaktır.
Anı Yaşa !
Gesha bölgesi deniz seviyesinden 1400 ila 1684 metre yükseklikte daha düşük rakımlarda yer alır ve diğer kahve yetiştirme bölgelerine kıyasla çok daha sıcaktır. Sonuç olarak, bu bölgedeki kahve profili Yirgacheffe ve Guji gibi tipik Etiyopya kökenlerinden farklıdır.
Yirgacheffe Idido Kahve İstasyonu, otuz yıldır kahve ihraç eden ve şu anda kendi çiftliklerinden ve işleme istasyonlarından birkaçını işleten Tracon Trading adlı bir şirkete aittir. Idido istasyonunda, 452'den fazla yerel çiftçiden gelen çekirdekleri işlerler. Yirgacheffe'deki çiftlikler çoğunlukla yabanidir ve endemik Heirloom çeşitleri yaygındır. Ortalama ekim alanı yaklaşık 2,4 hektardır ve genellikle orman veya bahçe çiftlikleri olarak adlandırılırlar, yani çiftçilerin evlerinin etrafında yer alırlar. Bölgedeki yaygın gölge ağaçları arasında Cordia Africana ve Acacia Ensete bulunur.
Garanti Kredi Kartı ile Ödeme