Nereden Geliyor?
ETİYOPYA’DAN YEMEN’E, YEMEN’DEN İSTANBUL’A, İSTANBUL’DAN DÜNYAYA AÇILAN KAHVE ÇEKİRDEKLERİ FAMİLYASINDAKİ EN ÖNEMLİ KAHVE ÇEKİRDEKLERİ ARABİCA VE ROBUSTA’DIR. DÜNYA KAHVE ÜRETİMİNİN %70‘LİK KISMI ARABİCA, %25’LİK KISMI ROBUSTA VE DİĞER %5’LİK KISMIDA COFFEE LİBERİCA VE DİĞER TÜRLERDEN KARŞILANMAKTADIR.RECON COFFEE OLARAK KAHVE ÇEKİRDEKLERİNİ GÜNEY AMERİKADAKİ ÜLKELERDEN %100 ARABİCA OLARAK İTHAL ETMEKTEYİZ.
Nitelikli Kahve Çekirdekleri .Getirmiş olduğumuz kahve çekirdeklerinin SCAA değeri 80 ve üzeridir.Özgün bir kavurma tekniği kullanmaktayız.
KOLOMBİYA
Kolombiya kahveleri yüksek kalite çekirdek tipleri yaş yöntem ile işlenerek fermante olurlar.Tat profiline baktığımızda yüksek asidite ,yoğun bir gövde ve çikolatamsı,karemelimsi tatlar ile tropik meyvemsi tatları barındırır.
Tip dağılımında ise typica,bourbon,tabi,caturra,marogogipe ve castillo başı çekmektedir.Hasat Dönemleri ;Mart -Haziran / Ekim- Aralık
BREZİLYA
Brezilya'da Cerrado,Minas ve Sao Paulo bölgeleri yetiştiricilik anlamında ön plana çıkmaktadır.Microlot olarak diğer bölgeler de adından bahsettirmektedir. Hasat Dönemleri ;Mayıs -Eylül
ENDONEZYA
Genel olarak yarı yıkanmış prosesin kullanıldığı kahvede çok güçlü bir gövde yapısı ile birlikte odunsu,topraksı ve baharatsı tatları düşük asidite ile alırsınız.
Robusta çeşidinde dünyanın önde gelen üreticilerindendir.Yörelerde Sulawesi,Java,Sumatra,Lampung öne çıkar.
Hasat Dönemi ; Eylül -Mart
KENYA
Kenya kahvesi şarapsı ve keskin asiditesi ile farklı bir çok meyve tadının komplike olduğu bir kahve türüdür.Hasat Dönemi ;Ekim -Aralık
ETİYOPYA
Kompleks bir tat yapısına sahiptir.Yöresi ve yıkanma prosesine göre orta gövdeye sahip şarabımsı tatları alırken diğer bir bölgede çiçeksi ve turunçgiller tadına da ulaşabiliriz.
En bilinen arabica çeşitleri djimmah,sidamo ve yigacheffee dir. Hasat Dönemi ;Ekim -Aralık.
GUATEMALA
Tat dengesine bakıldığında yüksek aroma değerlerine sahip bir kahvedir.Baharatlı,çikolatamsı tatlardan ve düşük gövdeden başlar,çiçeksi ve turunçgil ile meyve tatlarına,yüksek gövdeli yapısına giden tatlarda kahve türleri mevcuttur.Ülkenin orta ve güney bölgesi kahve yetiştiriciliğinde ön plana çıkar.Özellikle Antigua,Fraijanes,Atitlan,Coban,Acatenango bölgelerinin kahveleri çok kalitelidir.Hasat Dönemi ;Kasım-Nisan.